Cum te înscrii la școala de șoferi

Dacă ești în căutarea unei școli de șoferi, există câțiva pași importanți pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie. Iată ce trebuie să faci:
  • Verifică cerințele de eligibilitate. În România, pentru a putea lua permisul de conducere, trebuie să ai vârsta minimă de 18 ani și să ai un act de identitate valabil. De asemenea, ar trebui să ai și un certificat medical (vezi acte permis auto) care să ateste că ești apt din punct de vedere medical să conduci.
  • Alege o școală de șoferi. Există multe școli de șoferi disponibile în România, așa că ar trebui să alegi una care să fie aproape de locul tău de domiciliu și care să ofere programe care se potrivesc nevoilor tale. Poți să cauți online sau să ceri recomandări de la prieteni sau cunoștințe.
  • Înregistrează-te la școala de șoferi. După ce ai ales o școală de șoferi, ar trebui să mergi la aceasta pentru a te înscrie. De obicei, vei avea nevoie de un act de identitate și de un certificat medical pentru a te înscrie. De asemenea, ar trebui să plătești o taxă de înscriere.
  • Participă la cursuri teoretice. Înainte de a putea începe cursurile practice de conducere, va trebui să participi la cursurile teoretice. Acestea acoperă regulile de circulație, semnele de circulație și alte informații importante legate de conducere. Cursurile teoretice sunt obligatorii înainte de a putea începe cursurile practice.
  • Participă la cursuri practice. După ce ai absolvit cursurile teoretice și ai trecut testul de teorie, vei putea începe cursurile practice de conducere. Acestea constau în lecții de conducere practice, în care vei învăța cum să conduci în condiții de trafic real.
  • Pregătește-te pentru examenul de conducere. După ce ai terminat cursurile practice, vei avea de trecut examenul de conducere. Ar trebui să te pregătești atent pentru acest examen, pentru a avea șanse maxime de a trece. Înainte de examen, poți să iei lecții suplimentare de conducere sau să faci chestionare drpciv online pentru a te familiariza cu examenul.
În concluzie, înscrierea la o școală de șoferi în România nu este foarte complicată, dar necesită atenție și dedicare din partea ta. Dacă urmezi acești pași, vei putea obține permisul de conducere și vei fi pregătit pentru a conduce în siguranță pe drum
Publicat în data: 2023-03-31 14:10:47 - Ultima actualizare: 2023-03-31 14:01:29
Intrebari salvate
Salvează întrebările pe care vrei să le înveți
Întrebările salvate vor apărea în pagină ta de întrebări salvate. Vei avea un chestionar format doar din întrebările salvate de tine.
Codul Rutier 2024
Descoperă Codul Rutier actualizat în 2024
Învață Codul Rutier
Contul meu
Intră în cont pentru a nu pierde progresul tău de învățare. Dacă nu ești autentificat, progresul tău se poate pierde la închiderea browser-ului.
Luminile de întâlnire în timpul zilei
Luminile de întâlnire în timpul zilei
Modificarea Codului Rutier, care impune utilizarea luminilor de întâlnire în timpul zilei, reprezintă un pas ... citește tot
Cum te înscrii la școala de șoferi
Cum te înscrii la școala de șoferi
Dacă ești în căutarea unei școli de șoferi, există câțiva pași importanți pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie. Iată ce trebuie să faci ... citește tot
Cum alegi o școală de șoferi
Cum alegi o școală de șoferi
Cand vine vorba de alegerea unei scoli de soferi, exista o multime de factori de luat in considerare. Fie ca esti incepator sau... citește tot
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Cele mai grele întrebări la examenul DRPCIV cu explicații și variantele corecte. Acest top conține răspunsurile utilizatorilor din ultimele 24 de ore și este actualizat în timp real!
Toate întrebările DRPCIV
Lista de întrebări pentru examenul auto DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) conform ultimelor modificări aduse Codului Rutier.
Chestionare auto 2024
26puncte.ro te ajută să te pregătești pentru examenul auto. Pe acest site găsești mediu de învățare, chestionare online, statistici evoluție și multe alte unelte pentru a te pregăti!
Download on the App Store Get it on Google Play