Ce trebuie să plătești pentru permisul auto 2024

Taxa pentru obținerea permisului este de 89 de lei. Taxa a fost mărită în data de 17.06.2020, anterior această a fost 68 de lei.
Din 1 februarie, nu mai trebuie achitată şi taxa de examinare de 6 lei.
De asemenea, cei care sunt respinși de trei ori la rând la examenul pentru obținerea permisului pentru aceeași categorie de vehicul nu mai trebuie să plătească taxa de reexaminare de 84 de lei.

Vezi și lista de acte pentru permisul auto

Unde se plătește taxa pentru examenul auto

Taxa de 89 lei se plateste la orice unitate CEC sau orice sucursala BCR
Exista o unitate CEC si la DRPCIV (Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) Soseaua Pipera 49, la parter.
Aceasta taxa se poate plati si online prin transfer bancar

În total, sunt şase modalităţi de plată pentru aceste acte: virament bancar, mandat poştal, la Trezoreria Statului (în Bucureşti sunt 3 puncte de încasare a banilor - Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 şi la ghişeele din Şoseaua Pipera nr. 49, de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise), direct la ghişeele pentru permise şi înmatriculări (în cazul documentelor care ţin de acestea) sau prin internet banking.
MAI informează că în cazul plăţilor pe internet, verificarea plăţii se va face pe baza informaţiilor trimise de Trezoreria Română, astfel că aceasta poate dura mai mult de 24 de ore. În aceste condiţii, în cazul documentelor care se eliberează în aceeaşi zi în care se depune cererea, autorităţile avertizează cetăţenii să plătească din timp, să vină cu dovada plăţii de pe internet sau să folosească celelalte metode de plată.
Publicat în data: 2023-03-31 13:50:18 - Ultima actualizare: 2023-03-30 13:50:09
Intrebari salvate
Salvează întrebările pe care vrei să le înveți
Întrebările salvate vor apărea în pagină ta de întrebări salvate. Vei avea un chestionar format doar din întrebările salvate de tine.
Codul Rutier 2024
Descoperă Codul Rutier actualizat în 2024
Învață Codul Rutier
Contul meu
Intră în cont pentru a nu pierde progresul tău de învățare. Dacă nu ești autentificat, progresul tău se poate pierde la închiderea browser-ului.
Luminile de întâlnire în timpul zilei
Luminile de întâlnire în timpul zilei
Modificarea Codului Rutier, care impune utilizarea luminilor de întâlnire în timpul zilei, reprezintă un pas ... citește tot
Cum te înscrii la școala de șoferi
Cum te înscrii la școala de șoferi
Dacă ești în căutarea unei școli de șoferi, există câțiva pași importanți pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie. Iată ce trebuie să faci ... citește tot
Cum alegi o școală de șoferi
Cum alegi o școală de șoferi
Cand vine vorba de alegerea unei scoli de soferi, exista o multime de factori de luat in considerare. Fie ca esti incepator sau... citește tot
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Cele mai grele întrebări la examenul DRPCIV cu explicații și variantele corecte. Acest top conține răspunsurile utilizatorilor din ultimele 24 de ore și este actualizat în timp real!
Toate întrebările DRPCIV
Lista de întrebări pentru examenul auto DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) conform ultimelor modificări aduse Codului Rutier.
Chestionare auto 2024
26puncte.ro te ajută să te pregătești pentru examenul auto. Pe acest site găsești mediu de învățare, chestionare online, statistici evoluție și multe alte unelte pentru a te pregăti!
Download on the App Store Get it on Google Play