Marcaje transversale
Indicatoare si marcaje rutiere explicate. Invata indicatoarele rutiere pentru a putea lua examenul auto!
Intrebari salvate
Salvează întrebările pe care vrei să le înveți
Întrebările salvate vor apărea în pagină ta de întrebări salvate.
Vei avea un chestionar format doar din întrebările salvate de tine.
Marcaj de oprire
inaintea marcajului ce insoteste indicatorul "Oprire" se poate aplica pe partea carosabila inscriptia "STOP". Se opreste fara a depasi linia transversala
Marcaj de oprire
Marcaj de cedarea trecerii
inaintea unei asemenea linii se poate aplica pe partea carosabila un marcaj sub forma de triunghi, avand o latura paralela cu linia discontinua, iar varful indreptat spre vehiculul care se apropie.
Marcaj de cedarea trecerii
Benzi rezonatoare din marcaj rutier
Pe autostrazi, pe drumurile expres si pe drumuri nationale deschise traficului international (E), la extremitatile partii carosabile, se aplica marcaje rezonatoare (la calcarea acestor benzi rotile fac zgomot), pentru avertizarea conducatorilor de autovehicule la iesirea de pe partea carosabila.
Benzi rezonatoare din marcaj rutier
Marcaje de traversare pentru pietoni
Marcajul transversal constand din linii paralele cu axul drumului indica locul pe unde pietonii trebuie sa traverseze drumul. aceste linii au latimea mai mare decat a oricaror alte marcaje.
Marcaje de traversare pentru pietoni
Marcaj de traversare pentru biciclete.
Marcajul transversal constand din linii discontinue paralele, aplicate perpendicular sau oblic fata de axul drumului, indica locul destinat traversarii partii carosabile de catre biciclisti. Este insotit de indicatorul "atentie biciclisti".
Marcaj de traversare pentru biciclete.
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Top întrebări greșite examen DRPCIV
Cele mai grele întrebări la examenul DRPCIV cu explicații și variantele corecte. Acest top conține răspunsurile utilizatorilor din ultimele 24 de ore!
Statistici evoluție
Statistici evoluție
În această zona vor apărea informațiile legate de progresul tău în procesul de pregătire pentru examenul auto.
Chestionare auto 2024
26puncte.ro te ajută să te pregătești pentru examenul auto. Pe acest site găsești mediu de învățare, chestionare online, statistici evoluție și multe alte unelte pentru a te pregăti!
Download on the App Store Get it on Google Play